![]() |
draadloze communicatieapparatuur voor paardrijlessen
Radio's zijn handige hulpmiddelen bij paardenshows waar de opwarmring is bekleed met trainers die allemaal proberen individuele ruiters te coachen in de kolkende menigte. De rijder hoeft niet te proberen de stem van zijn eigen trainer te herkennen of de paar seconden te wachten dat hij dat gedeelte van de rail passeert. De trainer hoeft niet hees te worden van het schreeuwen van instructies over de ring.
Trainers die de hele dag lesgeven, kunnen ook profiteren van het gebruik van radio's, omdat ze op één plek kunnen blijven en toch gehoord kunnen worden zonder te schreeuwen. Maar zelfs als u twee lessen per dag geeft of één les per week volgt, zult u een draadloze radio op prijs stellen, omdat deze gewoon gemakkelijker te horen is. We ontdekten dat zowel coaches als ruiters meer ontspannen waren
bij gebruik van een draadloze radio.
Hoe ze werken. Verschillende soorten radio's passen bij verschillende behoeften. Draadloze radio's die handig zijn voor ruiters
De technologie hangt ervan af of de radio één of twee frequenties gebruikt. Eenrichtingsradio's en bidirectionele portofoons die de transmissie afwisselen (u moet zeggen "over") gebruiken een enkele frequentie, "simplex" genaamd. Radio's die spraakgestuurd zijn (VOX) en klikken met een korte vertraging wanneer ze geluid detecteren, staan ook op een enkele frequentie. Tweeweg-radio's die gelijktijdig zenden (zoals een telefoon) gebruiken twee frequenties,
Een spraakgestuurde radio kan het frustratieniveau van een rijder verhogen. Er zit een vertraging tussen het moment waarop u begint te spreken en het moment waarop u daadwerkelijk gaat zenden. Omgevingsgeluiden zoals wind of tegen het apparaat ritselende kleding kunnen dit activeren.
Walkie-talkies worden af en toe verslaafd aan laarzen gezien. Ze zijn niet duur, beginnen onder de € 50, kunnen een groot bereik hebben en gaan 40 uur mee op een set batterijen. De spreekknop moet echter meestal door de coach worden ingedrukt om te zenden, waardoor ze gedurende een lange periode lastig te gebruiken zijn.
Radio's die speciaal voor rijders op de markt worden gebracht, beginnen rond de 179 euro en bereiken gemakkelijk 1500 euro of meer, afhankelijk van de accessoires.
Equiteacher is eenrichtingsverkeer, dus de rijder kan niet terug praten met de coach (misschien een goede zaak?). Het begint bij 179 euro.
Het geluid was helder, beter dan met de gebruikelijke mobiele telefoon, over een grote ring. We gebruikten ze ook over jagersprongen en op afstanden tot
300 meter, waardoor de kwestie niet geschikt was voor instructie omdat we de rijder niet meer konden zien.
Het meest ingewikkelde om met elk systeem te beginnen, is het instellen voor de berijder - beslissen waar de ontvanger op de berijder moet worden geplaatst, hoe de headset moet worden verankerd zodat deze op zijn plaats blijft, en wat te doen met het snoer dat van de ontvanger naar headset of oorlus.
Hoe ze te dragen. De draden van deze systemen zijn zo dun dat ze waarschijnlijk breken als ze ergens aan blijven haken, of dat ze uit het apparaat trekken, dus dat is geen probleem voor de veiligheid. Het enige aspect van veiligheid dat ons stoort, is dat we veel rijders op shows zien die de eenheid in het midden van hun rug dragen. Dit is gewoon een slecht idee - als een berijder valt en plat op zijn rug landt, kan hij zijn ruggengraat kneuzen, of erger, net zoals hij zou doen als hij daar op een rots zou landen.
Het is veel veiliger om de radio opzij te zetten als deze op de rug wordt gedragen, maar dat kan ook leiden tot een gekneusde rib bij een val. Een veiligere plaats om het apparaat te lokaliseren is vooraan en iets opzij, aan de riem of in een zak. We zagen een berijder op een show die haar radio op haar bovenarm in een gsm-houder plaatste.
We ontdekten dat rijders met een lange taille (zoals de meeste mannen) niet genoeg ruimte hebben voor de eenheid om het zadel vrij te maken als ze vooraan worden gedragen en het daarom opzij naar achteren moeten plaatsen of misschien erin moeten zetten een zak. De draad kan langs de rug of onder de arm lopen. Je wilt het niet samenvoegen, want het werkt als een antenne.
Of u de voorkeur geeft aan een headset of oorlus, hangt mogelijk af van de grootte en vorm van uw oren. Sommige mensen hebben oren die gewoon te klein zijn voor een oorlus om op hun plek te blijven tijdens het draven en galopperen. We ontdekten dat zelfs headsets die te groot waren en oorlussen die eruit vielen tijdens het rijden met bearheaded op hun plaats bleven met een helm en harnas - ze waren zo veilig dat we gewoon vergaten dat we er een droegen.
We hielden echt van een koptelefoon of oorlus met een kleine reversclip aan het snoer, niet zozeer om de koptelefoon terug te halen als deze loskwam, maar om te voorkomen dat het apparaat zelf zou vallen. We wilden ook niet iets te paard ophalen of een eenheid op de vloer van de stal laten vallen terwijl we op de grond lagen, als we het niet goed aan de riem hadden geknipt.
De systemen gebruiken. Als u eenmaal het Eartec-systeem heeft aangesloten, heeft u het gevoel dat u een handsfree mobiele telefoon gebruikt, mogelijk met een betere geluidskwaliteit. Het enige nadeel van een apparaat met twee frequenties is dat het stroom zuigt en de fabrikant zegt dat je maar ongeveer 5 uur oplaadtijd krijgt (we hebben 6 1⁄2 uur).
U moet eraan denken om het uit te zetten of op stand-by te zetten om een hele dag les te geven. Het duurt langer, 10 uur of langer, als de berijder zijn microfoon uitzet zodat hij in één richting kan.
Een alternatief is om een tweede set zender / ontvangers opgeladen te houden. Hoewel het duurder is, is het gemakkelijker dan ruilen